Copyright lagen

 
Det är aldrig tillåtet att lägga upp någon annans bild utan tillåtelse från den som tog bilden.
Det räcker alltså inte att skriva bilden är ifrån aftonbladet

Det finns undantag som t.ex att personen uttryckligen skrivit under bilden att det går bra att publicera vidare bilden.
T.ex Nelly.com har en liten text när man förstorar deras bilder att man får använda bilderna fritt sålänge man anger deras länk under bilderna. 

Bilder på internet får sparas ned till din dator och användas för privat bruk,
med privat bruk menas att du får ha bilden på din dator men inte publicera på internet utan fotografens tillstånd.  
Du får även skriva ut bilden på din skrivare och använda hemma men inte t.ex sälja vidare bilden.

För att använda en bild du inte tagit måste du alltså kontakta upphovsmannen (personen som tog bilden) och få ett personligt godkännande att du får använda bilden, under bilden ska du även hänvisa till vem som tagit bilden. Hittar du ingen information om vem som tagit bilden eller var du kan finna denna? Låt då bli bilden

Rekommenderat pris från Svenska Fotografers Förbund för en bildstöld är 3200 kr/bild och stöld.

Har du själv råkat ut för att någon tagit din bild? Det bästa du kan göra är att kontakta personen som tagit bilden och informera om att bilden inte får tas utan tillåtelse. Dom flesta är helt omedvetna om detta och dom flesta tar bort bilderna direkt utan att bråka. 
Det finns många som propsar på att dom visst får använda bilderna och då är det bara att hänvisa till upphovsrättslagen,
som egen företagare är det lättare då man kan skicka faktura på bildstölden. 
 
Texten är tagen ifrån Emelie Ohlsson [Länk]

The 4400

Godkväll. Sitter i min ensamhet och kollar på en ny serie The 4400. Än så länge tycker jag att den verkar vara skitbra.
 
Jag kan för övrigt berätta att jag har färgat och blekt mitt hår tre gånger nu i helgen, men den förbaskade blå/gröna färgen vill inte försvinna. Så om några dagar blir det att färga håret brunt istället. Jag har lagt ner såååå mycket pengar på att få tillbaka mitt blonda hår, så nu ger jag upp, håret blir brunt.
 
Har inte så mycket roligt att skriva, jag kan ju berätta att Victor kom hit i fredags och stannade över natten. Det var riktigt mysigt. Men aja, ska fortsätta kolla på film, adjö.

En dag i studion med Hanna

 

Oopsy Daisy

Jag ber om ursäkt för den dåliga bloggningen, har inte haft någon ork till att blogga. Bjuder på två bilder på min fina Daisy.
 
 

Gif

 
 

En dag i studion

 

Välkommen, Daisy!

Fick i måndags en liten kattunge av min mor. Jag blev världens lyckligaste! Jag har länge funderat på namn, ville döpa henne till något lite humoristiskt men som samtidigt representerar mig. De olika namnen jag funderade på var Unicorn, Rainbow, Pringles mm. men till slut blev det Daisy. 
 
 

Att mobba anonymt

Jag hade för cirka en vecka sedan skrivit på en killes ask "tjena pudding", på skämt och det verkade som att någon ansåg att jag var ett farligt monster och ville varna honom att hålla sig borta från mig.
 
 
Jag förstår verkligen inte hur man kan skriva såhär om någon annan människa, speciellt om personen i fråga en gång var min vän. Det jobbigaste av allt är det faktumet att jag inte har någon aning om vem det kan vara, jag känner inte någon över huvudtaget som också känner denna killen.
 
Vad är det med mig som är så farligt att andra behöver räddas? Alla dessa saker som skrevs, av en anledning; personen i fråga såg att jag hade skrivit till honom, och tyckte verkligen inte om det.
 
När jag såg mitt gamla efternamn skrivet där, och sedan läste vad som var skrivet rös jag i hela kroppen, ingen ska behöva uppleva det. Varför skriva anonymt? Varför inte säga till mig personligen istället? 
 
Jag antar att allt detta kommer förbli ett mysterium, jag kommer inte få veta vem som skrev det, men jag är tacksam för att denna killen inte accepterar det som blir skrivet, utan står upp för att man inte säger såna saker.

Plågor

Med en mysig huvudvärk skriver jag denna vackra mening; död åt det.
 
 

Hos min älskade

Hej! Just nu sitter jag hos min fina prins, jag har inget batteri på min egen dator, så jag stal hans MacBook. Åh, jag älskar denna datorn, vill inte sluta skriva, tangentbordet är så mysigt!
 
Vi beställde pizza och satt ute på altanen och åt, så mysigt. Nu precis har vi lekt med le cam och varit efterblivna. Men pojken är fin ändå! 
 
Jag bjuder på några utav bilderna, mina favoriter.
 
 
 

Tuffa tatueringar

 
 

Måste man alltid vara bäst?

Jag har studerat personer jag mött (familj, vänner, klasskamrater, övriga på skolan, folk på bussen osv) och jag har märkt något jag inte alls gillar. Det är vissa som alltid vill vara bättre än andra på allting. Personer som tävlar om allting, personer som alltid ska vara bättre än alla andra.
 
Måste man alltid tävla om allting och försöka vara bäst? Att man måste se bra ut, bättre än de andra i sin närhet, ha massor med vänner, ha en perfekt relation med pojkvännen, jämt vara glad och till synes utan problem, vara supersocial, och vara smalare och träna bättre än andra, det skapar bara massa onödig stress. Dessutom är det inte alls trevligt med en sån människa i sin närhet, som alltid ska nedvärdera andra och se sig sälv som bäst. Jag har diskuterat detta med ett par personer som håller med mig till fullo.
 
Varför ska man alltid försöka vara bäst? Varför måste man bevisa för andra hur bra man är? Det behövs inte, du duger faktiskt som du är! Det är bara fruktanskvärt jobbigt när någon alltid ska visa sig bäst på allt. Sluta jämföra dig själv med andra!
 
Ett tips till alla er som känner att ni brukar göra såhär; gör inte det. Man tröttnar.
 
 

omg lol osv

 

Högljudda och irriterande klassrum.

Något jag stör mig på fruktansvärt mycket, är högljudda och irriterande klasskamrater. Jag vill bara påpeka att jag inte pratar om någon i min egen klass, utan parallellklassen som vi har lektioner med.
 
Ljudnivån i klassrummet är riktigt hemsk. Prat, musik, skrik och skratt. Det är bara en del av allt som pågår just nu. Vissa elever pratar engleska och gapar till eleven bredvid sig, så att man flera bänkar bort hör. Borde inte personen bredvid dig också höra då? Jag har huvudvärk, är irriterad och vill ge vissa individer en stor fet smäll. Varför kan man inte respektera andra människor?
 
När man tror att det äntligen börjar bli lite tyst, då blir det som att någon blir skjuten. Alla börjar gapa igen.
Varför kan man inte ha lektion med lugna fina lilla Mek12? Drömmar...
 

Grisar

Åh.. Snart så! Jag har fixat så att jag ska börja tipsa om grejer i form av grisar.
 
 

På bussen

Sitter på bussen mot skolan nu, har en lätt huvudvärk och är fruktansvärt törstig. Har på mig min nya rock eller vad man kallar det, fett mysig är den iallafall. 
 
Jag har inte så mycket mer att säga, bloggar från mobilen så det blir ingen rolig bild. 

Do more